Tips voor je bezoek aan de trimsalon
Waar moet je nu eigenlijk allemaal aan denken, zodat de trimbeurt voor je hond zo prettig mogelijk verloopt? Ik geef je alvast wat tips:
- Laat je hond uit voordat je de trimsalon bezoekt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.
- Houdt het afscheid kort dan is het makkelijker voor je hond om zich aan te passen aan de situatie. Doordat je als eigenaar niet bij de behandeling aanwezig bent, kan ik veel beter contact leggen met de hond.
- Graag overleg met mij wanneer je van plan bent je huisdier voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
- Zorg ervoor dat je hond geen natte vacht heeft tijdens zijn trimbeurt.
- Indien je hond een medische afwijking of een besmettelijke aandoening heeft, laat dat van tevoren aan mij weten. Ook hoor ik graag of de hond loops is.
- Breng de hond altijd aangelijnd.
- Breng je hond nooit met een volle maag.
- Houdt intacte reuen (en teven) goed in de gaten zodat er niet gemarkeerd wordt (niet op het terrein en niet in de salon).
- Maak tijdig een afspraak, je kunt uiteraard ook tijdens je bezoek een nieuwe afspraak maken voor het volgende bezoek. Dit wordt ook aanbevolen om teleurstellingen te voorkomen bij erge drukte.
- Ten slotte nog het verzoek je hond vrij van vlooien te brengen. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een sprookje dat elke hond vlooien heeft. Dit is niet waar! Heeft de hond wel vlooien, dan kan ik hem (tegen meerprijs) een vlooienbehandeling geven. Vergeet dan vooral niet thuis kleedjes, mandjes en dekjes uit te wassen.